
Yerel Yönetişim Yapıları Çalıştayı Çeşme

İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesinin III. Aşaması kapsamında düzenlenen ikinci “Yerel Yönetişim Yapıları Çalıştayı,” bölgeden çok sayıda kaymakam, Emniyet Teşkilatı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı, ilgili kamu kurumları ve üniversite temsilcileri ile çok sayıda STK üyesi ve medya mensubunun katılımıyla 30-31 Ekim 2019 tarihlerinde Çeşme’de gerçekleştiriliyor.
Çalıştayın ilk gününde yapılan açılış konuşmalarının ardından Kolluk Kuvvetleri, Milli Eğitim ve Belediye temsilcileri, suç önlemeye yönelik yürütülen çalışmalar konusunda bilgilendirme yaptılar.
Çalıştayda sivil gözetimin geliştirilmesi bağlamında dört önemli amaç hedefleniyor. Bunlar sırasıyla, Projenin III. Aşamasında pilot ilçede kurulacak olan Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu hakkında bilgilendirme yapmak, Projenin II. Aşamasında ilçede yapılan çalışmalar konusunda gerçekleştirilen anket çalışmasının bulgularını sunmak, suç önleme konusunda çeşitli birimler tarafından hali hazırda yürütülen çalışmaları paylaşmak ve son olarak yerel güvenlik sorunlarını tartışmak, çözüm önerileri geliştirmek ve ilçe Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu’nda yer alabilecek üyelere karar vermek.